In het programma ‘Slimme Koppen’ van BNR Nieuwsradio gaat Diana Matroos op zoek naar innovatieve oplossingen voor belangrijke thema’s als klimaat en leefbaarheid. Oud-minister Jacqueline Cramer is er te gast, samen met onze algemeen directeur.

Woensdag 7 april om 19.00 uur is ‘Slimme Koppen’ te beluisteren op BNR Nieuwsradio. Terugluisteren kan via www.bnr.nl

Jacqueline Cramer was minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer tot 2010 en sinds 2005 hoogleraar duurzaam ondernemen bij de Universiteit Utrecht. Zij is ambassadeur Circulaire Economie voor de Metropoolregio Amsterdam. Thema’s als klimaat, gezond leven, online wereld en de leefbaarheid in de stad gaan haar aan het hart. Precies de thema’s die BNR graag onder de aandacht brengt van ondernemers die vooruit willen. 

Duurzame transitie

Cramer en Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Renewbuilding en van Greentogether, gaan in debat over technische en sociale innovaties die zorgen voor een duurzame transitie van de bouwwereld. Innovaties die Spronk vanuit een visie om de bouwsector CO2-neutraal te maken graag stimuleert. Hij werkt en denkt hierin ook zelf mee door de ontwikkeling van innovatieve circulaire producten met als basis ‘hout’. ‘Dat doe ik samen met een team van specialisten uit de bouwwereld en architecten’, benadrukt Spronk. 

Betonakkoord

Cramer is tevens voorzitter van het Betonakkoord in uitvoering. ‘We lopen hiermee voorop in de wereld’, aldus Cramer. ‘Dit akkoord draagt bij aan substantiële verlaging van de milieudruk van beton en versterkt de innovatiekracht en concurrentiepositie van deelnemende bedrijven en opleidingsmogelijkheden van werknemers.’ 

Oplossingsgericht in gesprek

Interessante invalshoeken voor BNR, die positief en oplossingsgericht gasten aan de tand voelt over innovaties. In dit geval vernieuwingen die leiden tot een duurzame transitie van de bouw.

Terug naar nieuws