Ontwikkelen

Renewbuilding heeft met zijn Green Structures een kant-en-klaar antwoord op schoon en duurzaam bouwen. En dat is letterlijk en figuurlijk, gezien onze circulaire casco’s. Met onze Green Structures zorgen we ervoor dat de bouw groen en ‘smart’ kan verlopen: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Remontabel en circulair bouwen

In nauwe samenwerking met de aannemer en op basis van het ontwerp, ontwikkelen we de houten biobased casco’s. Het tekenwerk leveren we in een IFC-model (3D-model) aan. Daaruit kunnen we elementtekeningen destilleren om de houtbewerkingsmachines aan te sturen. We engineeren zodanig dat de casco’s eenvoudig remontabel zijn. De elementen zijn apart van elkaar of als totale casco te hergebruiken. Dat betekent besparing op kosten en een verlenging van de CO2-opslag, een win-win situatie.

Betaalbaar biobased bouwen

Zo vormen onze Green Structures een slim, remontabel en circulair bouwsysteem. De prefab biobased casco’s zijn snel en met licht materieel plaatsbaar. We maken hiermee ecologisch bouwen betaalbaar, planbaar en verlagen faalkosten, ofwel we maken bouwen ‘smart’.

Renewbuilding bouwt bovendien damp-open. We maken uitsluitend gebruik van natuurlijke isolatiematerialen met vochtregulerende eigenschappen, die hoog scoren op het gebied van geluidswering en akoestiek. Door de damp-open constructie krijgen gebouwen een zogeheten ademend binnenklimaat met een natuurlijke vocht- en warmteregulering.

CLT

Wij beperken ons niet tot houtsysteembouw. Ook constructies op basis van Crossed Laminated Timber (kruislaaghout) kunnen wij samen met u ontwikkelen. Verder behoren LVL (Laminated Veneer Lumber)-constructies (gelamineerd fineerhout) en houten I-liggers tot de mogelijkheden. Deze houtconstructies kunnen we leveren en monteren.

Meer weten over onze betekenisvolle ontwikkeling voor de bouw? 

Neem contact op
Wij bouwen aan een groene wereld