Vandaag lanceert Greentogether officieel het woonconcept ‘De Kameleonwoning’. De ‘Kameleonwoning’ (ontwerp van D+B Architecten) biedt gezond en betaalbaar wooncomfort voor iedereen. De Green Structures van Renewbuilding vormen de basis van de woning.

Biobased isolatie

De Kameleonwoning biedt gezond en betaalbaar wooncomfort aan kleine en grotere gezinnen, ouderen, starters en alleenstaanden. Door de opbouw met circulaire casco’s van Renewbuilding zijn de woningen eenvoudig om te bouwen zijn om beter te voldoen aan de woningbehoefte van de toekomst. Daarnaast is de woning aangenaam warm in de winter en van nature koel in de zomer door de dampopen constructie en biobased isolatie. De verschillende typen woningen zijn in één rij te combineren, wat zorgt voor wijkdifferentiatie.

Uitstekend concept voor sociale woning

Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur Greentogether: ‘We springen met dit woonconcept in op de eisen van de huidige én toekomstige woningmarkt. Er is een groot tekort aan goede en betaalbare sociale woningen, die ook nog eens aan de duurzaamheidseisen voldoen. Nederland moet tenslotte in 2050 CO2-neutraal zijn. Een opgave waar veel corporaties en ontwikkelaars mee worstelen. De Kameleonwoning is uniek en ontwikkeld om aan alle genoemde eisen te voldoen.’ Dit is zoals de grondleggers van Cradle to Cradle hebben bedoeld met circulariteit: meteen een goede woning ontwerpen die slim in elkaar zit en een leven lang meekan. Een woning met vele voordelen, de corporatiewoning van ‘én, én, én’ is de standaard!

impressie: VOLCANO VASTGOED 2D+3D

Interesse in de Kameleonwoning? Neem contact met ons op!

Terug naar nieuws