Circulair bouwen heeft de toekomst! Er moeten jaarlijks 75.000 woningen worden bijgebouwd. Waarom doen we dit nu niet meteen schoon en duurzaam?

Renewbuilding heeft er met zijn Green Structures een kant-en-klaar antwoord op. En dat is letterlijk en figuurlijk, gezien ons prefab ecologische casco. Met onze Green Structures zorgen we ervoor dat de bouw groen en ‘smart’ kan verlopen: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Remontabel en circulair bouwen

Dat doen we door onze jarenlange kennis en ervaring te vertalen in een slim, remontabel en circulair bouwsysteem: Green Structures. Dat vraagt een andere manier van denken, ontwerpen en bouwen. Het is een kant-en-klaar, prefab systeem, dat grotendeels in onze ISO-9001, PEFC™ en FSC-gecertificeerde fabriek wordt samengesteld. Weersomstandigheden hebben daar geen invloed, wat de bouw uitstekend planbaar maakt. Via een 3D Bouw Informatie Model hebben we alle data van de diverse partijen onder controle. De prefab ecologische casco’s zijn snel en met licht materieel plaatsbaar. We maken hiermee biobased bouwen betaalbaar, planbaar en verlagen faalkosten, ofwel we maken bouwen ‘smart’. Iedere bouwer kan met Renewbuilding Green Structures groen én slim bouwen en is klaar voor de toekomst.

Damp-open bouwen

Renewbuilding bouwt bovendien damp-open. We maken uitsluitend gebruik van natuurlijke isolatiematerialen met vochtregulerende eigenschappen. Door de damp-open constructie krijgen gebouwen een zogeheten ademend binnenklimaat met een natuurlijke vocht- en warmteregulering.

Bouwsector CO2-neutraal

We moeten nu de omslag maken naar een groenere wereld. Onze generatie heeft nog een keuze, menen we bij Renewbuilding. Met een uitstoot van 10% van de CO2 en de huidige stikstofproblematiek is de traditionele bouw achterhaald en gedwongen tot een nieuwe werkwijze. Een vernieuwende en betaalbare bouwwijze ontbrak er echter nog aan. Renewbuilding biedt met zijn Green Structures nu een goed en werkend alternatief aan de bouwsector. Grootschalig, circulair en biobased bouwen draagt positief bij aan de klimaatdoelstelling van de overheid. Renuwbuilding helpt de bouwsector CO2-neutraal te produceren. Samen zorgen we voor een leefbare wereld!

Wij bouwen aan een groene wereld