Renewbuilding biedt een prefab bouwsysteem. We faciliteren de bouw met ecologische wand-, dak- en vloerelementen, die we engineeren, produceren en in een volledig circulair prefab casco plaatsen: Green Structures.

Houten systeembouw

Ontwerp en productie zijn niet meer los van elkaar te zien. Onze houten systeembouw onderscheidt zich van houtskeletbouw, omdat de Green Structures van Renewbuilding ook geïsoleerd worden met hout(wol). Bij houtskeletbouw vindt vaak isolatie plaats met glas- of steenwol. Wij bouwen damp-open, maar wel luchtdicht. Dat vraagt een uitgekiende engineering en productie, die wij dan ook graag voor u doen. Een ‘blower door test’ bewijst de luchtdichtheid van ons ecologische casco. Daarna kunnen afbouw en afwerking plaatsvinden door de aannemer.

Hout als basis

Onze casco’s hebben hout als basis. Daar zijn meerdere redenen voor.

 • Hout heeft een schone uitstraling, geen ongezonde dampen.
 • Houten woningen zorgen voor opslag van CO2.
 • Nieuwe bomen nemen CO2 op (duurzame bosbouw).
 • Geen producten nodig die veel CO2 produceren.
 • Houtbouw is ademend/damp-open.
 • Hout is relatief licht: lichte machines en lichter funderen.
 • Hout is uitermate geschikt voor aardbevingsbestendig bouwen.
 • Voldoet aan de gestelde eisen qua brandwerendheid, etc.
 • Eén van de beste geluidsisolerende materialen in de markt.

Woningbouw en utiliteit

Onze prefab ecologische casco’s (Green Structures) vormen een belangrijke basis voor woningen en utiliteitprojecten waarin iedere bouwer ‘circulair en losmaakbaar’ kan bouwen. Dat betekent snelle, schone en duurzame bouw door onder andere weinig transportbewegingen op de bouwplaats. Daarbij zijn de grondstoffen, elementen en modules later ook in een nieuwe toepassing te gebruiken. Kortom, we maken onze visie concreet door ecologische prefab-casco’s voor onder meer woningen, scholen en bedrijfsgebouwen op basis van onze bouwsysteem te ontwerpen, te produceren en te plaatsen. Grootschalig gezond wonen en werken komt zo binnen handbereik van een breed publiek.

Waaruit bestaan onze Green Structures?

 • Ecologische wandelementen naar keuze
  De wanden zijn gemaakt en afgewerkt met ecologische bouwmaterialen. Diverse soorten wanden zijn leverbaar: binnenwanden, woningscheidende wanden, beklede buitenwanden, constructieve dragende wanden en brandwerende scheidingswanden. Zo is vrijwel elk project in de woning- of utiliteitsbouw realiseerbaar. Renewbuilding bouwt uitsluitend met natuurlijke grondstoffen (plantaardig, dierlijk of mineraal).
 • Ecologische dakelementen naar keuze
  Ons daksysteem bestaat uit complete op maat gemaakte daksegmenten. Het voorbereidende werk verzorgen we zoveel mogelijk in onze PEFC- en FSC-gecertificeerde fabriek. We brengen de sparingen voor dakramen, schoorstenen en dakkapellen direct in de prefab dakelementen aan. Omdat al deze zaken al goed zijn voorbereid, scheelt dat veel werk op de bouwlocatie.
 • Ecologische vloerelementen naar keuze
  Renewbuilding levert vloerelementen, die zich qua geluidswering kunnen meten met een betonnen vloer. En dat terwijl de vloer ecologisch is! We kunnen uitsparingen voor bijvoorbeeld de trap op de gewenste plek verzorgen. Of denk aan ruimte voor installatievoorzieningen zoals riool en luchtkanalen. Renewbuilding voorziet elke aannemer zo van kwalitatief hoogwaardige én concurrerende casco’s in elke gewenste opzet.

Meer weten over onze Green Structures?

Neem contact op
Wij bouwen aan een groene wereld